Αλέξης Κούγιας: Ο αστυνομικός είναι συντετριμμένος, δεν ήθελε ούτε να τραυματίσει τον 16χρονο

Για τον 34χρονο αστυνομικό που διώκεται για ανθρωποκτονία μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος – Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο γνωστός ποινικολόγος, ο αστυνομικός «είναι συντετριμμένος, δεν είναι εγκληματίας» ενώ τόνισε ότι ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος και ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο.

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού», υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας: Αυτές είναι οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

«Ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει» σημείωσε, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόοπτα» υποστήριξε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ