Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη αντίδραση μετά την άρση ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την ικανοποίηση της πλευράς του Αλέξη Γεωργούλη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκφράζει η δικηγόρος του με δήλωσή της.

Ευρωκοινοβούλιο: Άρση της ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησε σήμερα στην άρση ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή κατόπιν σχετικού αιτήματος των βελγικών αρχών, οι οποίες ερευνούν εναντίον του καταγγελία βιασμού προ τριετίας.

Η δικηγόρος Ματίνα Μαλλά, υπογραμμίζει την ελπίδα για σύντομη κλήση του Αλέξη Γεωργούλη στις αρχές, ώστε να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη, κατόπιν της επικύρωσης της απόφασης της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην Ολομέλεια. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς, μπορούμε να ελπίζουμε στην σύντομη κλήση του κυρίου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές. Σημειωτέον είναι ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά, γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη», σημειώνει η συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ