Αλεποχώρι: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 70χρονο που πυροβόλησε παιδιά

Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 70χρονος ο οποίος πυροβόλησε κατά τεσσάρων παιδιών που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο 70χρονος, μιλώντας στους αστυνομικούς ανέφερε: «Δεν ήθελα να τα σκοτώσω, ούτε να τα τραυματίσω. Είχαν έρθει πολλές φορές στο σπίτι, έκαναν ζημιές, πετούσαν πέτρες και με κορόιδευαν. Γι’ αυτό βγήκα με την καραμπίνα».

Όλα συνέβησαν στις 2 ξημερώματα στο σπίτι που βρίσκεται στην παραλία του Αλεποχωρίου. Ο 70χρονος αντιλήφθηκε τέσσερα άτομα να μπαίνουν και νόμιζε ότι ήταν κλέφτες. Πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από τα σκάγια δύο από τους τέσσερις ανήλικους. Οι τραυματίες 14 και 16 ετών αντίστοιχα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Τα δύο παιδιά που δεν είχαν τραυματιστεί – και οι δύο 16 ετών-, αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή εισαγγελέα. Ο ηλικιωμένος υπέβαλε μήνυση για καταπάτηση ξένης περιουσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ