Άκαρπη η συνάντηση μελών της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η ΠΟΕΔΗΝ, με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.

Ομάδα συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στον οποίο έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά, όπως είπαν, οι απαντήσεις δεν τους ικανοποίησαν και γι’ αυτό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ο υπουργός τούς διαβεβαίωσε ότι δεν θα περικοπεί.

Να σημειώσουμε πως της συνάντησης είχε προηγηθεί επιχείρηση από ομάδα συνδικαλιστών να εισέλθουν στο κτίριο του υπουργείου που δεν κατέστη εφικτό, καθώς απωθήθηκαν από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροεπεισόδια.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρης απεργίας στην Περιφέρεια, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενοι μοίρασαν ψωμί και ελιές, υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια».

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις “εξαγγελίες” της, δεν κατήργησε το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 που προβλέπει ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται µε την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος µε την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31-12-2017». Ο κ. Σιώρας πρόσθεσε ότι «αντί η κυβέρνηση να επεκτείνει τον θεσμό των βαρέων ανθυγιεινών στον κλάδο με σύγχρονους όρους και δικαιώματα, ουσιαστικά τον υπονομεύει μετατρέποντάς τον σε “άδειο πουκάμισο” και για τους κλάδους που ισχύει».Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ