Αίγινα: Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο νησί – «Έχουν επανέλθει όλα» λέει ο δήμαρχος στον ΑΝΤ1

Αποκαταστάθηκε τις τελευταίες ημέρες, η ομαλή υδροδότηση στην Αίγινα, μετά την σοβαρή βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό που είχε σημειωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.  Ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ζορμπάς, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι  «έπειτα από 1 εβδομάδα έχουν επανέλθει όλα, όπως ήταν πριν την βλάβη που υπέστη ο υποθαλάσσιος αγωγός».

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2024 διακόπηκε για 4η φορά η ομαλή υδροδότηση στο νησί, εξαιτίας ζημιάς στον αγωγό. Το ενδεχόμενο να υπήρξε δολιοφθορά έχει κινητοποιήσει τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, που υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

«Οι υποσχέσεις μας δεν μένουν ποτέ στα χαρτιά. Συρρικνώσαμε τον χρόνο και προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα» ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς και σημείωσε: «Με ταχύτητα και αλληλεγγύη. Στην πράξη και όχι στα λόγια. Και σήμερα, το νερό ξανατρέχει στα σπίτια των κατοίκων της Αίγινας με ασφάλεια. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέβασε μάλιστα και ένα βίντεο διάρκειας 1,5 λεπτού, στο οποίο παρουσιάζεται όλο το χρονικό από την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πειραιά στις 2 Φεβρουαρίου, μετά τη ζημιά στον αγωγό, γεγονός που “ξεκλείδωσε” όλες τις σχετικές διαδικασίες και ανέδειξε τα αλλεπάλληλα προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού.

«Υποχρέωσή μας κανείς να μη μένει μόνος. Καμία περιοχή της Αττικής δεν θα μείνει χωρίς τη δική μας μέριμνα. Όποιος και εάν είναι απέναντί μας», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η εισαγγελική έρευνα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για βλάβη και το πρόβλημα της υδροδότησης αντιμετωπίστηκε με επανεργοποίηση γεωτρήσεων καθώς και με την μεταφορά εμφιαλωμένου νερού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ