Αγρότες: Μένει έως τη Δευτέρα το μπλόκο Πλατυκάμπου στη Λάρισα – H εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα

Παραμονή στους δρόμους, τουλάχιστον ως τη Δευτέρα και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα οξυμένα προβλήματα από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, που συνεδρίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πλατύκαμπο Λάρισας.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν να παραμείνουν ως τη Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Στη συνέχεια οι Θεσσαλοί αγρότες αναμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους, σύμφωνα με τη voria.gr.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν σήμερα το πρωί οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι και απέσυραν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Στρυμονικού.

«Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις, με αυτή την μορφή, αλλά δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα και των διεκδικήσεων. Υπήρξαν κάποιες ουσιαστικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, όπως αυτή για την άμεση επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που προηγήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Παναγής.

Αναστολή των κινητοποιήσεων και αποχώρηση των τρακτέρ είχαμε την Πέμπτη και στα μπλόκα των Μαλγάρων και της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, παραμένει ωστόσο ένας αριθμός τρακτέρ στο Δερβένι, όπου και γίνεται ημίωρος συμβολικός αποκλεισμός 13.00-13.30 μέχρι και την Κυριακή.

Στον δρόμο παραμένουν οι αγρότες της Χαλκιδικής, που έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα; στον κόμβο Νέων Μουδανιών. Όπως δήλωσε στη Voria, ο Φιλοκλής Κοτζιάς από τον Σύλλογο Σημάντρων, αύριοΠαρασκευή θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από τις 7 ως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ