Αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Υπουργείου Υγείας για καρκινογόνο αμίαντο στο Κ.Υ. Ναυπάκτου

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ, “για την αδιαφορία αλλαγής του καρκινογόνου αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου”, ενώ παράλληλα καταγγέλλει και τη διάλυση του, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥ Ναυπάκτου, η οποία “Ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει”.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία “ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας (σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένα με εμφανείς τις επικίνδυνες ίνες), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών”.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, όπου καταγράφηκαν σωρεία προβλημάτων, σήμερα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, λένε οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά αντίθετα οξύνθηκε με ακόμα περισσότερα προβλήματα λειτουργικότητας:

“Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τη συναίνεση ή την ανοχή της Δ/ντριας του Κ.Υ. μετακίνησε στην Ιθάκη τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στη Ναύπακτο. Αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε μία τόσο “ευαίσθητη” ειδικότητα (μάλιστα δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).

* Ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

* Η έλλειψη υλικών παραμένει, ο οδοντίατρος δεν έχει ούτε πλαστικά ποτηράκια, τεχνικοί και συντηρητές δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

* Η έλλειψη συντονισμού και κάλυψη με ασθενοφόρα δημιουργεί τεράστια προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές !!!!

* Επί πλέον επικρατεί κλίμα εκφοβισμού και απειλών της διορισμένης από την 6η ΥΠΕ διευθύντριας προς συναδέλφους. Ενοχλεί η όποια αντίδραση ή συνδικαλιστική δράση.

* Προγράμματα εργασίας δεν είναι προσβάσιμα σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές εκφοβίζονται ακόμα και με κλήση αστυνομίας για τη δράση τους, όσοι δεν είναι “υπάκουοι” απειλούνται με χαμηλή αξιολόγηση (αυτή είναι η αξιοκρατική αξιολόγηση που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και πολλά άλλα”, λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προτίθεται να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη μεταξύ εργαζομένων και φορέων της Ναυπάκτου προκειμένου αποφασισθούν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, καθώς, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της “Τέτοιου είδους αλαζονικές συμπεριφορές είναι φαινόμενα που η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι εκφραστές τους χρησιμοποιούν, προκειμένου με απειλές και εκφοβισμούς να σταματήσουν την αντίσταση και την οργή εργαζόμενων και πολιτών που υπερασπίζονται τη λειτουργία του ΚΥ Ναυπάκτου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ