Άγιος Παντελεήμονας: Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Σύρο που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο άνδρας από τη Συρία, που χθες εισέβαλε στον Ι.Ν. Άγιου Παντελεήμονα κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».

Της Άννας Κανδύλη

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τρία αδικήματα: Παράνομη οπλοφορία, Αντίσταση κατά της αρχής και Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο Ναό, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και παρά τη σθεναρή αντίστασή του τον απομάκρυναν από το εσωτερικό του Ναού. Στις σωματικές έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

Ο Σύρος που συνελήφθη καθόταν σε ένα στασίδι της εκκλησίας και και διάβαζε ένα βιβλίο με αποσπάσματα από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, το οποίο ήταν στα αραβικά. Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι το μαχαίρι βρέθηκε στο σακίδιό του, και δεν το χρησιμοποίησε για να απειλήσει κάποιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν οι αστυνομικοί  τον ρώτησαν γιατί πήγε στην εκκλησία, είπε: «Άκουσα την καμπάνα που χτύπησε και πήγα και κάθισα μέσα γιατί ήθελα να βρω λίγη ηρεμία». Μάλιστα, όταν τον ρώτησαν γιατί διάβαζε το συγκεκριμένο βιβλίο, ενώ είναι μουσουλμάνος, απάντησε: «τι σημασία έχει, ο Θεός είναι ένας».

Το προφίλ του Σύρου πρόσφυγα

Ο άνδρας που συνελήφθη διαμένει στην περιοχή σε ένα σπίτι, στο οποίο φιλοξενούνται κατά καιρούς διάφοροι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασε στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας. Ήθελε να πάει στη Γερμανία και γι’ αυτό και έκανε αίτηση για άσυλο. Όταν θα έφτανε στη Γερμανία, σκοπός του ήταν να πάνε να τον βρουν η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους. Στη γειτονιά όπου διαμένει στον Άγιο Παντελεήμονα, μένουν και δύο Παλαιστίνιοι, που όμως υποστηρίζει ο ίδιος, δεν τους γνωρίζει, καθώς έφτασαν στη χώρα μας πριν από λίγα 24ωρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Με συντονισμένες και άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απετράπη χθες, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, επεισόδιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, με δράστη υπήκοο τρίτης χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο Ναό, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε κατέφθασαν άμεσα στο σημείο καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό του Ναού, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή προς αποφυγή και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ