Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό: «Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το ράσο», δηλώνει ο ιερέας

Αρνείται τα όσα του καταλογίζονται για ψευδοθαύματα, ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής που τον κατηγορεί για αγυρτεία.

Ο ιερέας στην λειτουργία που έγινε σήμερα στο ναό των Αγίων Ισιδώρων, στο Λυκαβηττό, μίλησε για τον θαυμαστό βίο των Αγίων Ισιδώρων, για την ιστορία του Ναού αλλά και για τον Άγιο Νεκτάριο, και τους διωγμούς που υπέστη, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη που του καταλόγισαν.

Κατά την ομιλία του, στη διάρκεια της θείας λειτουργίας είπε ότι «το ωραιότερο πράγμα στον άνθρωπο είναι να έχει καθαρότητα και αγνότητα. Και όταν ένας άνθρωπος είναι μουτζουρωμένος φαίνεται στο πρόσωπό του, όταν ένας άνθρωπος είναι σκοτεινός. Όταν είναι όμως καθαρός, όση λάσπη και να του ρίχνουν, το πρόσωπό του είναι πάντα φωτεινό».

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το ράσο».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το κείμενο των συμπερασμάτων του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής για τα θαύματα που σημειώνονται στο προσκύνημα των Αγίων Ισιδώρων, στο Λυκαβηττό, περιέχει βαρύτατες κατηγορίες και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αγυρτεία και ανυπακοή και σημειώνει ότι ο εν λόγω ιερέας, Δημήτριος Λουπασάκης, χρειάζεται ψυχιατρική εξέταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ