Αγία Παρασκευή: «Με εκμεταλλεύτηκαν για να πάρουν φθηνό ενοίκιο» λέει ο 41χρονος που «νοίκιασε» 31 φορές το ίδιο διαμέρισμα

Μια πρωτοφανής απάτη μίσθωσης ακινήτου είδε το Σάββατο (21/10) το φως της δημοσιότητας. Ένας 41χρονος άνδρας φέρεται να νοίκιασε 31 φορές το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή έτσι «τσέπωσε» σχεδόν 130.000 ευρώ από τους ανυποψίαστους ενοικιαστές.

«Ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Βρέθηκα σε απόγνωση. Υπάρχει μία πραγματικότητα, ότι εγώ οφείλω χρήματα σε αυτούς. Από εκεί και πέρα, η καταγγελία είναι, αν όχι ψευδής, υπερβολική» αναφέρει, μιλώντας στο Mega ο 41χρονος, που συστήνεται ως δικηγόρος και δηλώνει τυφλός.

Μάλιστα ο 41χρονος αποδίδει τις συνολικά 31 περιπτώσεις απάτης σε μια παρανόηση ανάμεσα σε εκείνον και τους εξαγριωμένους ενοικιαστές, οι οποίο που κινούνται πλέον νομικά. «Έγιναν κάποιες παρανοήσεις γιατί ήθελαν να μπούνε άμεσα στο σπίτι, νοικιάστηκε σε έναν αριθμό ανθρώπων και κακώς έγινε αυτό» αναφέρει.

Ακόμη εξηγεί ότι νοίκιαζε το διαμέρισμά του σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή καθώς ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο μετά την απόλυσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος το 2016 είχε προσληφθεί στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. «Με απέλυσαν γιατί έγιναν καταγγελίες, άσχετα με τα ενοίκια, ότι μου δάνεισαν χρήματα και δεν τα επέστρεψα».

Το διαμέρισμα που νοίκιαζε ο 31χρονος βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή. Όπως λέει ο ίδιος, ζητούσε 700 ευρώ από τους πελάτες, αν και το εν λόγω ακίνητο μπορούσε να το νοικιάζει έως 2.000 ευρώ. «Αυτό συνέβη γιατί είχα μία πλάνη για την τιμή του ακινήτου. Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να μείνει χωρίς να πάρει τα χρήματα του πίσω» είπε.

Ο 41χρονος έσπασε στο σημείο να υποστηρίξει πως οι ενοικιαστές τον εκμεταλλεύτηκαν, κατοχυρώνοντας ένα φθηνό ενοίκιο για ένα τόσο μεγάλο διαμέρισμα. «Το διαμέρισμα είναι μεγάλο. 170 τ.μ. Χωρίς να γνωρίζω τις τιμές στην περιοχή και επειδή είχα οικονομικά προβλήματα λόγω της αιφνίδιας απόλυσής μου από την Βουλή, ήθελα να νοικιαστεί το σπίτι σε μία τιμή που να μπορώ να εισπράττω το ενοίκιο. Έκανα το λάθος να το νοικιάζω με τιμή κάτω από 1.000 ευρώ. Ήρθαν και εκμεταλλεύτηκαν εμένα για να πάρουν ένα φθηνό ενοίκιο» ανάφερε μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει διαπράξει τουλάχιστον 31 περιπτώσεις απάτης. Συνολικά απέσπασε 127.623 ευρώ, ενώ έχει επιστρέψει μόλις 31.750 ευρώ στους εξαπατημένους πελάτες του.

Κοινοβουλευτικές πηγές για τον 41χρονο

Έχει παυθεί από τα καθήκοντά του ο υπάλληλος της Βουλής που κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη από το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματος του, και που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής. Ο εν λόγω έχει ήδη παυθεί οριστικώς από τα καθήκοντα του από το πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής για σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ξεσπούν τα θύματά του

Ο 41χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει, αλλά τα δεκάδες θύματά του ξεσπούν, περιγράφοντας το πώς ο εν λόγω άνδρας, τους απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

«Μας έλεγε ότι: “πιέζομαι οικονομικά και δεν έχω χρήματα να κάνω τη μετακόμιση και δεν έχω χρήματα να βάψω το σπίτι” και αν μπορούμε να του προσκομίσουμε όλα τα χρήματα του χρόνου. Του δώσαμε τα χρήματα μπροστά και την εγγύηση. Ήταν 2.100 ευρώ.«Εμείς ψάχναμε να νοικιάσουμε κάποιο σπίτι. Για το διαμέρισμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, του τηλεφώνησα, μου είπε ο κύριος αυτός ότι πρέπει να περάσετε σύντομα αν θέλετε να το δείτε, γιατί θα το νοικιάσω» ανέφερε μία κυριά, που έπεσε θύμα απάτης του 41χρονου.

Προκειμένου να μη χάσει το σπίτι που θα στέγαζε την ίδια και την οικογένειά της, πείστηκε τελικά να καταθέσει το απαιτούμενο ποσό στις 31 Μαρτίου. Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν, όπως λέει, οι δικαιολογίες. «Κάτι άρχισε να μας “βρομάει”. Μετά μας είπε ότι “δεν θα μπορέσω να σας παραδώσω το σπίτι την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει” και μας το πήγαινε από εβδομάδα και σε εβδομάδα. Εμείς καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, βάλαμε μία δικηγόρο, η οποία έψαξε και βρήκε ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει απάτες» πρόσθεσε η γυναίκα.

Ήμασταν από τους τυχερούς που πήραμε πίσω τα χρήματά μας λέει στο LIVE NEWS καθώς, όπως καταγγέλλει, υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις ατόμων που ακόμα περιμένουν πότε και αν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

«Του έδωσα 9.100 ευρώ»

Μία άλλη γυναίκα έδωσε 9.100 ευρώ στον 40χρονο άνδρα τον περασμένο Ιούνιο για να νοικιάσει το διαμέρισμά του. Ήταν ήσυχη καθώς η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη προχωρώντας σε τραπεζική κατάθεση. «Εμείς δώσαμε όλο τον χρόνο. Όλο τον χρόνο συν μία εγγύηση, 9.100 δηλαδή. Όλες οι συναλλαγές και όλες οι επικοινωνίες μας ήταν ηλεκτρονικά και με mail και η πρώτη καταβολή έγινε τραπεζικά σε λογαριασμό που ήταν δικαιούχος».

Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν ο κατηγορούμενος επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε πως τελικά είναι αδύνατη η μετακόμιση, καθώς του επιδόθηκε απόφαση πλειστηριασμού του διαμερίσματος. «Πήραμε τον πατέρα του, μας είπε χαρτί και καλαμάρι, ότι δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι γιατί ο γιος μου το έχει μισθώσει σε άλλους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ