Αυτοί είναι οι προορισμοί που επέλεξαν οι Αθηναίοι για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Μπορεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να έπεσε Πέμπτη φέτος, όμως κάποιοι Αθηναίοι συνδύασαν την άδειά τους για να διαμορφώσουν ένα ευχάριστο 4ήμερο μακριά από την πρωτεύουσα. Για την εξόρμησή τους κοντά στην φύση οι Αθηναίοι επέλεξαν μεταξύ άλλων τον νομό Ευρυτανίας, την Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα Κορινθίας και τα Ζαγοροχώρια.

Που πήγαν οι Αθηναίοι για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την δήλωση της πρόεδρου Ξενοδόχων Ευρυτανίας στο MEGA, Σοφίας Φλέγκα, για τις διακοπές της 28ης Οκτωβρίου: «Είναι ένα τριήμερο που έρχονται όλοι. Και ζευγάρια και οικογένειες, γιατί είναι αργία σήμερα και δεν λειτουργούν τα σχολεία» .

Η Αράχωβα παρουσιάζει πληρότητα έως και 100%, ενώ οι επιχειρηματίες υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμη και για τα Χριστούγεννα.

Ο Γιάννης Γεωργάκος, Ξενοδόχος στην Αράχωβα είπε: «Μιλάμε για πληρότητα τριημέρου. Δεν κάθονται για ένα βράδυ. Οι τιμές στην Αράχωβα είναι για όλα τα βαλάντια.». Οι τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής κυμαίνονται από 40 ευρώ τη βραδιά και φτάνουν ως και τα 100 ευρώ.

«Το δίκλινο ξεκινά από τα 135 ευρώ και για μια οικογένεια 4 ατόμων η τιμή ξεκινά από τα 220», λέει ο Κωνσταντίνος Πορτετσάνος, ξενοδόχος στα Καλάβρυτα.

Ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, μίλησε για τις τιμές των δωματίων. «Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν τα 120 ευρώ. Όλα τα καταλύματα σχεδόν είναι γεμάτα, οπότε καταλαβαίνεται ότι ο κόσμος έχει την τιμή σε δεύτερη μοίρα».

Κλεισμένα είναι επίσης 8 στα 10 καταλύματα στο Καρπενήσι, ενώ αρκετοί είναι οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για την πανδημία και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας η πληρότητα αγγίζει το 70% με τους ξενοδόχους να υποστηρίζουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου έχουν γίνει αρκετές προκρατήσεις και στα Airbnb στα Ζαγοροχώρια με την πληρότητα να φτάνει το 97%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ