Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες και πιο δυστυχισμένες χώρες: Ολόκληρη η λίστα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Φινλανδία κόβει πρώτη το νήμα στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου του UN Sustainable Development Solutions Network. Στον αντίποδα το Αφγανιστάν βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκονται οχτώ ευρωπαϊκές χώρες με την Δανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των 140 χωρών και την Ισλανδία στην τρίτη. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν επίσης Σουηδία, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και Αυστραλία.

Σύμφωνα με τη λίστα των πιο ευτυχισμένων και δυστυχισμένων χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 64η θέση, υποχωρώντας στη σχετική κατάταξη κατά 6 θέσεις σε σύγκριση με το 2023 που βρισκόταν στην 58η θέση του καταλόγου.

Πτώση στην κατάταξη είχαν η Βρετανία που βρέθηκε στην 20η θέση πίσω από χώρες όπως η Λιθουανία ή η Τσεχία αλλά και οι ΗΠΑ που υποχώρησαν οχτώ θέσεις σε σχέση με το 2023 (23η θέση φέτος – 15η το 2023).

Οι ερευνητές που ανέλυσαν τα ευρήματα διαπίστωσαν, επίσης, πως όσοι έχουν γεννηθεί πριν από το 1965 είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους γεννήθηκαν μετά το 1980 με την ευτυχία των millenials να εκτιμάται ότι υποχωρεί κάθε χρόνο που περνάει, ενώ αντίθετα αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια η ικανοποίηση των boomers.

Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νεότεροι σε ηλικία Ευρωπαίοι και Βορειοαμερικανοί περνούν μια φάση που ομοιάζει με «την κρίση της μέσης ηλικίας».

Η λίστα καταρτίζεται ανάλογα με τις απαντήσεις των πολιτών χωρών σχετικά με τις ζωές τους αλλά και τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα που έχουν.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες και πιο δυστυχισμένες χώρες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ