Αυτές είναι οι γυναίκες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο γυναικών, οι οποίες διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συλληφθείσα:

Α) Λατουσάκη Ειρήνη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείσα 8-11-1974 στην Αθήνα

Και για τη μη συλληφθείσα:

Β) (επώνυμο) Kiovrekis (όνομα) Stoyanka του Georgi και της Maria , γεννηθείσα 25-8-1965 στη Βουλγαρία.

 

Πως προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον πατέρα του αναπληρωτή υπουργου Οικονομικών και συνελήφθη ένα μέλος της σπείρας

Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν στις αρχές Ιουλίου να αποσπάσουν χρήματα και να εξαπατήσουν τον πατέρα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Ο πατέρας του κ.Χουλιαράκη, αντιλήφθηκε το γεγονός και ειδοποίησε την αστυνομία, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη της 42χρονης.

Συγκεκριμένα, η 42χρονη γυναίκα, από κοινού με τους συνεργούς της, είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει τον πατέρα του αναπληρωτή υπουργού, όταν μέλος της σπείρας του τηλεφώνησε με απόκρυψη και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε «κλαίγοντας» ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού.

Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε ένα άλλο μέλος της σπείρας, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό του ζήτησε 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού, αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και ακινητοποίησαν  την 42χρονη έξω από το σπίτι του.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 13-12-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι εξαπατούσε τους ηλικιωμένους η γυναίκα που έπαιζε το ρόλο του θύματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ