Αδιανόητη καταγγελία για διευθυντή σχολείου: Ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους

Εξοργιστική καταγγελία για διευθυντή σχολείου που φέρεται να ζήτησε χρήματα από μετανάστες για να καταθέσει στεφάνι το παιδί τους ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, για διευθυντή σχολείου ο οποίος φέρεται να ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά -ο οποίος δεν αποκάλυψε την περιοχή και το σχολείο όπου συνέβη το περιστατικό-, το παιδί μιας οικογένειας μεταναστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, κληρώθηκε για καταθέσει το στεφάνι του σχολείου στο ιερό μνημείο των πεσόντων. Όμως αυτό δεν άρεσε στον διευθυντή με αποτέλεσμα να αποφασίσει να κάνει τη ζωή δύσκολη στους γονείς, ζητώντας τους να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι. Εκείνοι όχι μόνο δεν το δέχθηκαν, αλλά, αφού είπαν στον διευθυντή πως αυτό που ζητά είναι πρωτοφανές, αναζήτησαν οδηγίες στο διαδίκτυο και έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Στράτος Φαναράς για τον διευθυντή του σχολείου

«Δάφνινο στεφάνι για την Ελλάδα μας.

Δεν έχω την άδεια να πω που συνέβη (και ίσως εύλογα όπως θα καταλάβετε), θα πω όμως τι συνέβη.

Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνημείο των πεσόντων και γεμάτο χαρά και τιμή πήγε και το ανήγγειλε στους γονείς του, οι οποίοι την επομένη πήγαν με τη σειρά τους στο σχολείο για να συνεννοηθούν για τα διαδικαστικά.

Ελα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή…
τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι «ξένοι» φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης…και είχε εν μέρει μαντέψει σωστά…πράγματι οι γονείς δεν του έδωσαν το πενηντάρικο λέγοντας πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου…

Έκαναν όμως κάτι πολύ καλύτερο. Αφού μπήκαν στο διαδίκτυο και διάβασαν πώς γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και κόρη μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους και αύριο το παιδάκι θα το καταθέσει με χαρά και τιμή!

Ετσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα.

Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ.

Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν αλλά και στον Ελληνισμό που «στο Σικάγο μέσα ξέρει να Ελληνοξεχνά»!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ