ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία – Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου.  Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Συμμετέχουν και οι υγειονομικοί, που όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και απαιτούν αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζομένους, αύξηση μισθών, χορήγηση δώρων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μονιμοποίηση συμβασιούχων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς και κίνητρα για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ.

Από σήμερα, σε ισχύ θα είναι η νέα απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, το νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή. Οι εκπαιδευτικοί -ως δημόσιοι υπάλληλοι- έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία. Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ καλούν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Οι γονείς θα ενημερωθούν από το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους για το ποιοι δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία της 21ης Μαΐου.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία και Τραμ) κινούνται κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 21 Μαΐου:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5)»

Συμμετέχουν και οι υγειονομικοί στην απεργία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην απεργία και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι υγειονομικοί λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και απαιτούν αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζομένους, αύξηση μισθών, χορήγηση δώρων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μονιμοποίηση συμβασιούχων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς και κίνητρα για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών.

Η ανακοίνωση:

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ & ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
• ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ
• ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
• ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ