ΑΧΕΠΑ: Μια ακόμη δύσκολη εφημερία – Μεταφορά ασθενών στο «Γεννηματάς»

Ακόμη μία δύσκολη εφημερία βρίσκεται σε εξέλιξη για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Με μεταφορά ασθενών που δε νοσηλεύονται σε «βαριά» κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ξεκίνησε η ημέρα. «Υπάρχει έλλειψη σε κλίνες εντατικής θεραπείας, αλλά και σε κρεβάτια για τους non-covid ασθενείς», επισημαίνει στο GRTimes ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου, Θανάσης Σιούλης.

Μπορεί να έχουν ήδη δεσμευτεί 6 διαφορετικές κλινικές για τους ασθενείς με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ, αλλά ο αριθμός των κρεβατιών, δεν επαρκεί. Αυτήν την ώρα, τουλάχιστον 8 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, ενώ η σημερινή εφημερία ξεκίνησε με μεταφορά περιστατικών που δε βρίσκονται σε βαριά κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Μόνο στο πρώτο 8ωρο της εφημερίας είχαν εισαχθεί 17 ασθενείς με κορονοϊό, με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Αθανάσιο Σιουλή, να τονίζει μιλώντας στο GRTimes, ότι «ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος, υπάρχουν ουρές για ένα τεστ και είναι μεγάλος ο αριθμός προσέλευσης των ασθενών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σιούλη, η δυσκολία για το υγειονομικό προσωπικό είναι τεράστια, καθώς «υπάρχει έλλειψη σε κρεβάτια για ασθενείς που δε νοσηλεύονται με κορονοϊό, καθώς και σε κλίνες εντατικής θεραπείας. Η εικόνα των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ υπάρχει φόβος ότι το πλήθος τους θα αυξηθεί, μετά το πέρας της εφημερίας».

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει ιδιαίτερα τους υγειονομικούς οι οποίοι έχουν απομείνει στην «πρώτη γραμμή» για να δίνουν τη «μάχη» με τον κορονοϊό, καθώς αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ανέρχονται σε 110, ενώ παράλληλα μέρος του προσωπικού νοσεί και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ