Θεσσαλονίκη: Εφιαλτική εφημερία στο Ιπποκράτειο με 94 νέες εισαγωγές – Αναμονή 8 ωρών σε φορεία

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται σε καθημερινή βάση τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω πανδημίας. Κάθε εφημερία είναι δραματική, ενώ την ίδια στιγμή οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν έως και 8 ώρες για να βρουν κρεβάτι.

Η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο δύσκολες από την αρχή του κορονοϊού, με υγειονομικές πηγές να αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ότι «η προσέλευση των ασθενών… θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού», ενώ προσθέτουν ότι οι περισσότερες εισαγωγές ήταν covid περιστατικά. Πολίτες καταγγέλλουν την πολύωρη αναμονή για να βρεθεί ένα κρεβάτι στην εφημερία του νοσοκομείου, με τους γιατρούς και νοσηλευτές να απαντούν ότι λειτουργούν πέραν των ανθρώπινων ορίων για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που παρουσιάζονται από τη μεγάλη συρροή των covid περιστατικών.

Οι εικόνες που καταγράφει το ThessToday.gr από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου είναι συγκλονιστικές. Ασθενείς -στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι- στοιβαγμένοι πάνω σε φορεία σε αίθουσες αναμονής, άλλοι δίπλα σε αυτόματο πωλητή τροφίμων και αναψυκτικών, άλλοι καλυμμένοι με ειδικό νάιλον για το κρύο.

Είναι ενδεικτικό ότι διάστημα μόλις 10 λεπτών οκτώ ασθενοφόρα διέσχισαν με αναμμένες σειρήνες την πύλη του νοσοκομείου για να διακομίσουν ασθενείς στα εφημερεύοντα.

Θεσσαλονίκη Ιπποκράτειο

Σχεδόν 100 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων σε μία ημέρα στο Ιπποκράτειο 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε στο ThessToday.gr ότι η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο θύμισε μέρες της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς, μόλις χθες εισήχθησαν 94  άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. «Στην κορύφωση του τρίτου κύματος εισαγόταν περί 100 ασθενείς με κορωνοϊό, χθες εισήχθησαν 94 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Ιπποκράτειο. Οκτώ βρίσκονται στα χειρουργεία και μεταξύ αυτών προστέθηκαν και ασθενείς από ίδρυμα από τη Θέρμη, εκ των οποίων κάποιοι είναι εμβολιασμένοι και κάποιοι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο κ. Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τις εικόνες ως «τραγικές» και «εκτός πραγματικότητας».

Αναφορικά με τους ασθενείς που περιμένουν για ώρες στα τακτικά ιατρεία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι «υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία λόγω έλλειψης προσωπικού και πληθώρας κρουσμάτων. Μπορεί να περιμένει κάποιος πάνω από 7 με οκτώ ώρες». «Είναι τραγική η κατάσταση να έχεις ασθενείς με ένα σωληνάκι για ώρες στις αίθουσες αναμονής», είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ