Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη των συνεργείων για να μην υπερχειλίσει ο Χάραδρος

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των αρμόδιων συνεργείων για την αποφυγή υπερχείλισης του ποταμού Χάραδρου Αχαΐα, καθώς η περιοχή πλήττεται από έντονες βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί της Τρίτης (28/11).

Στην πόλη της Πάτρας η κακοκαιρία συνεχίζεται, με την παραλιακή πλευρά της να σφυροκοπάται από ισχυρούς ανέμους. Στην περιοχή του Καστελοκάμπου, σήμα SOS εκπέμπει ο ποταμός Χάραδρος που σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έχει «φουσκώσει» και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας για την διάνοιξη της κοίτης, ενώ έχει ήδη πέσει σκοτάδι. Σημειώνεται ότι σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται σπίτια και περιουσίες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, τόνισε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα tempo24 ότι η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται, ωστόσο τα συνεργεία παραμένουν στην περιοχή μαζί με ειδικό μηχάνημα, το οποίο στηρίζει τα αναχώματα.

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ