8 λάθη που επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακμής

8 λάθη που επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακμής

Στην αντιμετώπιση της ακμής είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη που θα δυσκολέψουν την θεραπεία και μπορεί να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Οι ειδικοί, λοιπόν, σημειώνουν τα πιο συνηθισμένα λάθη:

 

 1) Ένα λάθος που γίνεται συχνά είναι να μην χρησιμοποιείται μια θεραπεία για αρκετά μεγάλο διάστημα. Το δέρμα αντιδρά με αργό ρυθμό στις θεραπείες. Ακόμα κι αν η ακμή προκληθεί γρήγορα, απαιτείται αρκετός χρόνος για να θεραπευτεί. Η θεραπεία συνήθως χρειάζεται από 6 έως 12 εβδομάδες, σύμφωνα με την Barbara R. Reed, καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Η April W. Armstrong, αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, συμβουλεύει τους ασθενείς να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν για ένα μήνα και αν παρατηρήσουν οποιαδήποτε βελτίωση να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν

 

2)  Ένα λάθος ακόμα που κάνουν συχνά οι ασθενείς είναι ότι χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα ταυτόχρονα. Συχνά, όταν δεν βλέπουν αποτελέσματα από ένα προϊόν τις πρώτες μέρες, αρχίζουν να χρησιμοποιούν διάφορα προϊόντα και να τα εγκαταλείπουν αν δεν δουν αποτελέσματα σε μια-δύο μέρες. Επίσης, προσθέτουν το ένα προϊόν πάνω στο άλλο. Καμιά φορά τα προϊόντα αυτά προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα και μεγαλύτερο πρόβλημα στον ασθενή.

 

3)  Μια ακόμα συνηθισμένη λάθος κίνηση όσων προσπαθούν να θεραπεύσουν την ακμή τους είναι ότι πλένουν υπερβολικά το δέρμα τους. Αντιθέτως, το δέρμα πρέπει να πλένεται με ένα καθαριστικό με ισορροπημένο ph, που δεν ερεθίζει και μειώνει την φλεγμονή. Είναι επίσης σημαντικό το δέρμα να ξεπλένεται καλά, καθώς το υπόλειμμα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ