Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη είναι η νύχτα στα Βίλια, με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κάτοικους να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν τα σπίτια που κινδυνεύουν.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Στην περιοχή βρίσκονται 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση μέχρι να πέσει το φως του ήλιου, επιχειρούσαν περιοδικά 19 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200).

Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Τα Βίλια εκπέμπουν SOS – Στείλτε ό,τι εναέριο μέσο υπάρχει

«Τα Βίλια εκπέμπουν SOS», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης μετά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή με τις φλόγες να βρίσκονται, πλέον, μία ανάσα από τα σπίτια.

«Βλέπω αναποτελεσματικότητα, τα Βίλια εκπέμπουν SOS», ανέφερε ακόμη ο κ. Στάθης και έκανε έκκληση να σπεύσουν όλα τα εναέρια μέσα να σπεύσουν στην περιοχή. «Στείλτε ό,τι εναέριο μέσο πυρόσβεσης υπάρχει, ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής χάνεται», επισήμανε με δραματικό τόνο ο δήμαρχος Μάνδρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ