“Επαναστατική Αυτοάμυνα”: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 48χρονου

Του Κυριάκου Μαντούβαλου

Ήταν περίπου στις 13:35, σήμερα το μεσημέρι, όταν ένας άνδρας εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, κρατώντας ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ. Εκείνη τη στιγμή, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν πολίτες και εργαζόμενοι. Με την απειλή του όπλου, ο δράστης αφαίρεσε 8.500 ευρώ από τα ταμεία. Στη συνέχεια, αποχώρησε από το σημείο, χρησιμοποιώντας μία μοτοσικλέτα.

Άμεσα δόθηκε σήμα για τον εντοπισμό του ληστή. Μόλις 30 λεπτά αργότερα, στις 14:10, μία ομάδα της ΔΙΑΣ εντόπισε ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί χθες. Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να κατέβουν από το όχημα. Εκείνη τη στιγμή, διαπίστωσαν ότι εντός του αυτοκινήτου βρισκόταν και ο ληστής.

Μεταξύ άλλων, μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν το καλάσνικοφ, μία γεμιστήρα, 30 σφαίρες, 8.255 ευρώ και ένας πομποδέκτης, που ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση, ο 48χρονος συλληφθείς είναι καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα“. Σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση κάθειρξης 16 ετών για κακουργηματικές πράξεις, στις οποίες είχε προβεί κατά το παρελθόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ