Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. καταζητούμενος για συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται πλέον, ένας καταζητούμενος από το 2019 για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα“.

Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: “Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από ληστεία σε τράπεζα, 48χρονος ημεδαπός καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”. Προανάκριση ΥΔΕΖΙ Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα ο 48χρονος φέρεται να συμμετείχε σε ληστεία με απειλή καλάσνικοφ, σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί βρήκαν ίχνη των δραστών και λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 48χρονο.

Ο ίδιος καταζητείτο από το 2019, έπειτα από αποτυχημένη προσπάθεια ληστείας σε κατάστημα ΟΠΑΠ, στον Χολαργό. Σε εκείνη την περίπτωση, λόγω κακού χειρισμού του όπλου, ο ένας κακοποιός είχε τραυματίσει τον άλλον. Ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί και φυλακίστηκε, ωστόσο, ο 48χρονος διέφευγε της σύλληψης. Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα στον Χολαργό, οι αστυνομικοί, ακολουθώντας το νήμα κάποιων ευρημάτων, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα οπλοστάσιο με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν, τα όπλα αυτά φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ