Φλέγεται η Ηλεία: Εκκενώνονται η Αρχαία Ολυμπία και οικισμοί – Καίγονται σπίτια, πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Φλέγεται η Ηλεία. Δύο φωτιές έχουν ξεσπάσει, με το ένα μέτωπο να έχει επίκεντρο την Ηράκλεια και το άλλο τη Μιράκα. Η μάχη με τις φλόγες είναι μεγάλη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Αρχαίας Ολυμπίας για προληπτικούς λόγους. Έως τώρα έχουν εκκενωθεί άλλοι έξι οικισμοί, μεταξύ των οποίων η Ηράκλεια, το Πουρνάρι, το Πελόπιο, ο Πλάτανος και η Καυκανιά και η Μιράκα, ενώ συνεχίζονται οι εντολές εκκένωσης.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Η αγωνία κορυφώνεται για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς πληροφορίες του ilialive.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στο Πελόπιο αλλά κι ένα άτομο ΑμεΑ με τον γιο του σε σπίτι. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τις βάσεις τους, καθώς η φωτιά απειλεί σπίτια, ενώ ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες για σπίτια που έχουν καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο.

Συνεχείς εντολές για εκκένωση οικισμών

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Πύργου

Διακόπηκε, στο μεταξύ σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μάχη με τις φλόγες

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνει η Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι μεγάλη καθώς το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν πλέον 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Δύσκολη η κατάσταση στη Μιράκα

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο άλλο μέτωπο της φωτιάς, στη Μιράκα. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης και βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια. Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες.

Έκλεισε η εθνική οδός

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ