Αχαΐα: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από σκάφος που συμμετείχε στον απεγκλωβισμό πολιτών

Πύρινος εφιάλτης χθες στην Αχαΐα με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οικισμοί εκκενώθηκαν, άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σπίτια καταστράφηκαν. Το Λιμενικό Σώμα κινητοποιήθηκε προκειμένου να μεταφέρει εγκλωβισμένους πολίτες από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγο και Πεύκη στο λιμάνι του Αιγίου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης». «Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο», συνεχίζει, «κινητοποιήσαμε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή ένα φέρι – μποτ της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου, σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί μεγαλύτερος αριθμός εγκλωβισμένων» προσθέτοντας ότι «το Λιμενικό παραμένει σε επιφυλακή».

Ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, μόνιμος κάτοικος Άκολης, συμμετείχε με το σκάφος του στον απεγκλωβισμό πολιτών ώστε να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στην Αχαΐα συνεχίζει να μαίνεται και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Δείτε το βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται. Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου). Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ