Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Η εικόνα του πύρινου μετώπου σήμερα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αχαΐα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι οικισμοί., Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και Λόγγος.

Συνολικά 20 σπίτια κάηκαν και 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το thebest.gr, στο Νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Οι επτά παρέμειναν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους (έξι πολίτες και ένας Λιμενικός). Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. Το Υγειονομικό Σύστημα της περιοχής, θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για τις επόμενες ώρες, όπως επισημαίνει η 6η ΥΠΕ με ανακοίνωσή της.

Εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς το πρωί

Αυτή την ώρα στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια. Η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής: H κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έχει διακοπεί. Στην περιοχή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά την μετακίνηση τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Το μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με το patrastimes παραμένει στη Ζήρια και σε ένα μέτωπο στα Δυτικά προς την περιοχή της Παναγοπούλας, καθώς είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα να επιχειρήσουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου.

Στόχος της πυροσβεστικής είναι να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο τα ενεργά μέτωπα της φωτιά προτού πιάσει το μεσημέρι καθώς η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στις περιοχές που δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μια πρώτη καταγραφή των ζημιών σε σπίτια επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ