Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα – Τι θα ανακοινωθεί

Υψηλός θα είναι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως είπε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”, σήμερα τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν, θα είναι περίπου 3.500.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι “σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας, αφού οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί”. Ωστόσο όπως σημείωσε, λόγω του εμβολιασμού, έχει μειωθεί ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ. Σε ερώτηση για το εάν ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 3.500, απάντησε ότι “προβλέψεις ειδικά τώρα που έχουμε και τη μετάλλαξη Δέλτα είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν. Είχαμε μια απότομη αύξηση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια σταθεροποίηση. Πιστεύω ότι και αυτή την εβδομάδα θα είμαστε κάπου σταθερά αλλά αυτό εξαρτάται και από τον ρυθμό που συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε αλλά και από την τήρηση των μέτρων γιατί βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη χαλάρωση”.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας συνέστησε ακόμη προσοχή ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, λέγοντας ότι σε πανηγύρια και γιορτές και σε κάποια νησιά που η διασκέδαση είναι πιο έντονη, υπάρχει συγχρωτισμός που μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Ακόμh, τόνισε πως η Δέλτα είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και προσβάλλει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν, αλλά πρέπει να προσέχουν. «Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να πάμε κοντά στον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί» δήλωσε. Σχετική με την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ. Αρκουμανέας απάντησε ότι γίνεται συζήτηση σε όλον τον κόσμο για ευπαθείς ομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ