Προειδοποίηση της Αθηνάς Λινού για τους ανεμβολίαστους νέους και τους θανάτους

Σε μια εκτίμηση – σοκ προχώρησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού σχετικά με τους ανεμβολίαστους νέους. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, “πρέπει και οι νεότεροι άνθρωποι να εμβολιαστούν άμεσα γιατί ναι μεν αναλογικά ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, όμως και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν – λόγω του ότι είναι πιο κινητικοί ή επειδή “ξεχνούν” να τηρούν κάποια μέτρα ή επειδή είναι περισσότεροι ανεμβολίαστοι- θα έχουμε κι εκεί θανάτους”. Η ίδια πρόσθεσε ότι “και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι”.

Η κα Λινού είπε επίσης ότι “αυξάνονται τα κρούσματα, έχουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστο και γι’ αυτό θα δούμε και διασωληνώσεις και θα χάσουμε πιθανόν και κάποιους ανθρώπους, ενώ αντίθετα αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, νοσούν μεν αλλά πολύ ελαφρά. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε σε δύο μέτωπα. Οι εμβολιασμένοι για να μειώσουμε τους φόβους των ανεμβολίαστων και να τους ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Εχθρός δεν είναι οι αρνητές, είναι ο ιός”.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, “ο δείκτης θετικότητας έχει σταθεροποιηθεί μεταξύ 3 και 4 και έχουμε αύξηση κρουσμάτων που αν δεν προσέξουμε θα πολλαπλασιαστούν και έχουμε και ένα μικρό ποσοστό αναλογικά που θα διασωληνωθεί, θα μπει στο νοσοκομείο και θα είναι σοβαρά”.

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου, είπε ότι συζητείται μόνο για άτομα με βαριά νοσήματα και πως “ακόμα δεν ξέρουμε αν θα απαιτηθεί η τρίτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ