Σκαρμούτσος: Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους – ΒΙΝΤΕΟ

“Καλούμαστε για ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη εξίσωση” τόνισε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις στον κλάδο της εστίασης. Όπως είπε ο γνωστός σεφ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “αυτή τη στιγμή, καλώς ή κακώς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ναι μεν έχουν βγει ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, ναι μεν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εστίαση δεν επηρεάζουν πάρα πολύ το σύνολο της εστίασης γιατί είναι καλοκαίρι, ο κόσμος κάθεται έξω και τα περισσότερα μέτρα έχουν ληφθεί για τους εσωτερικούς χώρους, όμως, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι κοντά”.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι αρνητικός να λειτουργεί ένα μαγαζί, αν το επιλέξει μόνο με εμβολιασμένους. “Ο καθένας πρέπει να αφουγκραστεί την πελατεία του και να πάρει την απόφαση που πρέπει για να επιβιώσει η επιχείρησή του” τόνισε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε όμως, ότι “είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αυτό αυτή την εποχή. Καταρχάς το application που έχουμε για να δούμε εάν είναι εμβολιασμένοι, δεν πιάνει όλο το φάσμα των πελατών ειδικά στα νησιά, δηλ. δεν μπορεί να “διαβάσει” τουρίστες εκτός Ε.Ε. Θεωρώ ότι εάν έχει κάποιος εξωτερικό χώρο και τηρεί τα μέτρα, στα εστιατόρια τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, γιατί είναι πιο εύκολο να καθοδηγήσεις τον κόσμο. Τα πράγματα δυσκολεύουν πιο πολύ τη νύχτα σε μπαρ, κλαμπ και άλλους χώρους”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαρμούτσο “είναι κοινωνική ευθύνη να προσέχουμε”. Όπως είπε “το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας μαζί με τις μάσκες και τα άλλα μέτρα για να πολεμήσουμε τον κορονοϊό. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο προς όφελός μας. Ήμουν από τους πρώτους που μίλησαν για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και υπήρξε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου και από συναδέλφους και από πολίτες”.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τόνισε ότι “δεν αισθάνομαι ασφαλής να μπω στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους παρόλ’ αυτά δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε, μπορούμε να παροτρύνουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων που δουλεύουν στην εστίαση να κλείνουν ραντεβού γιατί καταλαβαίνουν κι αυτοί σιγά- σιγά ότι είναι μονόδρομος. Παρόλ’ αυτά τι μπορείς να πεις σε έναν εργαζόμενο που σου λέει ότι φοβάται;”.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ