Η πρώτη αντίδραση των υγειονομικών μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο enikos.gr

Του Κώστα Τέο

«Ως Ομοσπονδία είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, είναι καθήκον των υγειονομικών απέναντι στους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία να εμβολιαστούν, ωστόσο είμαστε ξεκάθαρα ενάντια στην υποχρεωτικότητα που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός». Αυτή τη δήλωση έκανε το βράδυ της Δευτέρας στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε: «Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών συνιστά ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα».

«Ήταν ένα μήνυμα πυγμής και εντυπώσεων χωρίς ουσία. Δεν θα προσφέρει κάποια βοήθεια στον περιορισμό του ιού, διότι πάνω από το 90% των υγειονομικών της χώρας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν κλείσει ραντεβού για κάνουν το εμβόλιο είτε έχουν ανοσία, διότι πέρασαν την περιπέτεια με τον ιό», επισήμανε ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Επίσης ουδέποτε διαπιστώθηκε πως τα νοσοκομεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας είναι εστίες μετάδοσης του ιού. Ταυτόχρονα γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, με τις στολές και τις μάσκες τους. Επομένως έγινε για τις εντυπώσεις».

«Έτσι επαναλαμβάνω πως είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που θίγει και συνταγματικά δικαιώματα, ήδη αρκετοί συνάδελφοι έχουν πάει ή σκέφτονται να πάνε στα δικαστήρια», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος, ο οποίος, καταλήγοντας, υποστήριξε πως τις επόμενες μέρες θα φανεί και προφανώς θα αποφασιστεί ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στην Εκκλησία. Είμαι και εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος, πιστεύω στον Θεό, αλλά μέσα στις εκκλησίες δημιουργούνται εστίες μετάδοσης του ιού. Γιατί, λοιπόν, δεν το έκανε;», ανέφερε ακόμη ο κ. Γιαννάκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ