Στο τραπέζι εκπτωτικά πακέτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Το σχέδιο για διευκόλυνση των μετακινήσεων

Σχέδιο για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει στα σκαριά το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Συγκεκριμένα μελετάει να δώσει κίνητρα και σχεδιάζει να επαναφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα. Τα εκπτωτικά προγράμματα αφορούσαν στους κατόχους μηνιαίων, διμηνιαίων και εξαμηνιαίων καρτών απεριόριστων διαδρομών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο Action24, ενώ υπενθύμισε ότι στην πρώτη καραντίνα αποζημιώθηκαν οι κάτοχοι αυτών των καρτών που είχαν πληρώσει, αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, “τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη “Δέλτα”, το εμβόλιο και να είναι πιο προσεκτικοί”.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη την αύξηση των rapid test στους εργαζομένους αλλά και την εντατικοποίηση των καθαρισμών των οχημάτων.

Σε σχετικό ερώτημα για το εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολισμός των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι η προτιμότερη λύση είναι η πειθώ και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εργαζομένους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ