Τραγωδία στη Νίκαια: Προσωρινά ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού – Αμίλητος μετά την απολογία του

Ο οδηγός της νταλίκας, που παρέσυρε τα δύο μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 7χρονη Παναγιώτα, πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου του Πειραιά, χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Απολογήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Η τροχαία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο, που έχουν καταγράψει το σοκαριστικό δυστύχημα. Από νωρίς το πρωί, πολίτες αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο της τραγωδίας, όπου το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο φανάρι ανάβει μόνο το κόκκινο για τους πεζούς και ο πράσινος σηματοδότης δεν ανάβει, οπότε δεν ξέρουν πόσο χρόνο έχουν για να διασχίσουν τον δρόμο. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που αρχικά η γυναίκα δίστασε να περάσει τον δρόμο.

Ειδικός πραγματογνώμονας βρέθηκε σήμερα στο σημείο για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Το χρονικό

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση. Το λευκό τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε με λουόμενους από την παραλία, σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι. Άνοιξε τις πόρτες και κατέβηκαν τρεις επιβάτες, μία γυναίκα, η 12χρονη κόρη της και η μόλις επτά ετών ανιψιά της. Περίμεναν για μερικά δευτερόλεπτα δίπλα στη διάβαση και όπως φαίνεται στο βίντεο δίστασαν για λίγο να περάσουν.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου που είναι άδεια, πλησίασε ένα κόκκινο φορτηγό. Ο οδηγός του χωματουργικού είχε στα δεξιά μπροστά του ένα άλλο λευκό κλειστό φορτηγό και πιθανότατα δεν είχε ορατότητα. Πλησίασε και σταμάτησε στο φανάρι για να στρίψει αριστερά. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα φαίνεται να κινείται βιαστικά στη διάβαση για να περάσει απέναντι. Κρατάει σφικτά από το χέρι την επτάχρονη ανιψιά της και πίσω ακολουθεί η 12χρονη κόρη της. Δυστυχώς το μόλις επτά ετών αγγελούδι χάθηκε κάτω από τις ρόδες, ενώ από θαύμα σώθηκαν η γυναίκα και η 12χρονη κόρη της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ