Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση με ματσέτα στου Ζωγράφου – Ο δράστης το είχε “σκάσει” από το Δαφνί

Πανικός προκλήθηκε στου Ζωγράφου όταν ένας 54χρονος βγήκε στο δρόμο και σε αμόκ μαχαίρωσε περαστικούς. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Κουσίδου και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές. Ο άνδρας τραυμάτισε τους περαστικούς με ματσέτα σε χέρια και πόδια. Ο δράστης είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί όπου νοσηλευόταν από τις 12-12-2020.

Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την πράξη του μετέβη στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη από όπου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ενημέρωσε, ζητώντας να πάνε να τον συλλάβουν. Πράγματι, ο 54χρονος συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα και οδηγήθηκε φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα τέσσερα θύματα της επίθεσης είναι ελαφρά τραυματισμένα και μετέβησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Γύρω στις 9:30 βρήκε από το σπίτι του και το πρώτο μαχαίρωμα έγινε έξω από έναν φούρνο. Μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη του φούρνου και στη συνέχεια προχώρησε στον δρόμο. Έξω από το φαρμακείο χτύπησε τον δεύτερο άνθρωπο. Άλλοι δύο πολίτες δέχθηκαν επίθεση αμέσως μετά.

Σοκάρουν οι περιγραφές για την επίθεση – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το περιστατικό και όσα είδαν στην κάμερα του ALPHA σοκαρισμένοι. Μια κυρία είπε ότι δεν γνωρίζει τον δράστη, καθώς δεν μένει στην περιοχή, ωστόσο είπε ότι το ένα τραυματισμένο άτομο, ένα παιδί, μπήκε μέσα στο κομμωτήριο που βρισκόταν και η ίδια και τον είδε που έτρεχαν τα αίματα.

Μια άλλη κυρία είπε ότι “η Αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο μόλις ειδοποιήθηκε για το συμβάν. Όμως το ασθενοφόρο άργησε να έρθει. Δεν ακούσαμε καμία φασαρία πριν από το περιστατικό. Το μόνο που έγινε είναι ότι μπήκε μέσα στο κατάστημα το τραυματισμένο παιδί και ζητούσε βοήθεια. Και μας έλεγε: “Μια προσευχή”. Γυρνούσε από την εκκλησία, είχε πάει στην εκκλησία, είναι 17 ετών, στην ηλικία του γιου μου. Είδαμε επίσης τραυματισμένο το παλικάρι που έχει τον φούρνο και ήταν επίσης μαχαιρωμένος. Τον δράστη δεν τον ξέρω”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ