Γλυκά Νερά-Χαρμάνης: Η μητέρα της Καρολάιν θα βλέπει στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας την κόρη της

Για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας στη μητέρα της άτυχης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε άγρια από τον ίδιο της τον σύζυγο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης, Αθανάσιος Χαρμάνης.

“Θεωρούμε ότι η λύση αυτή είναι απόλυτα συμφέρουσα για το παιδί. Είπαμε ότι η Αλόννησος είναι ένα περιβάλλον ιδανικό για τη διαπαιδαγώγηση και την ανάπτυξη του παιδιού” σημείωσε ο κ. Χαρμάνης και πρόσθεσε ότι “η εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών παρέδωσε την επιμέλεια στην οικογένεια της Καρολάιν, αφού την αφαίρεσε από τον πατέρα, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή”.

Σχετικά με την οριστική ανάθεση της επιμέλειας της Λυδίας είπε: “Προβλέψεις δεν θέλω να κάνω, ας μην βιαζόμαστε. Ας περάσει ο καιρός, να έρθει ο Σεπτέμβριος και φαντάζομαι ότι μέχρι τότε, αν συμβεί κάποιο γεγονός που θα είναι καθοριστικό, θα αλλάξουν τα πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, το νησί θα αγκαλιάσει αυτό το κοριτσάκι”.

Ερωτώμενος αν θα εκτιμηθεί το πώς θα τα πάει το παιδί όλο αυτό το διάστημα με τον παππού και τη γιαγιά, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν είπε: “Θα παρακολουθείται στενά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Με παραγγελία της αξιοτίμου κυρίας εισαγγελέως Ανηλίκων θα παρακολουθείται η πορεία του παιδιού. Η ελληνική Δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς ανηλίκων ιδίως δεν αφήνουν τα παιδιά στην τύχη τους. Περιμένουν πραγματικά, παρακολουθούν στενά και σε περίπτωση κατά την οποία κάτι δεν πάει καλά, αν διαπιστώσουν ότι το ανήλικο δεν μεγαλώνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που πρέπει να μεγαλώσει ένα ανήλικο με τις ιδιαιτερότητες της Λυδίας, φυσικά και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν”.

Αναφορικά με τη δυσκολία στην επικοινωνία του παιδιού με τους γονείς του συζυγοκτόνου, ο κ. Χαρμάνης είπε: “Απεναντίας, δεν έχει δυσκολέψει. Έδωσε επικοινωνία πέντε φορές τον μήνα επί τέσσερις ώρες στην Αλόννησο. Οι γονείς του ανηλίκου έχουν σπίτι στην Αλόννησο. Θα πρέπει να έρχονται σπίτι τους όπως έρχονταν κάθε καλοκαίρι. Άλλωστε, η επικοινωνία είναι δικαίωμα, δεν είναι υποχρέωση. Αν θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και λαχταρούν να δουν το παιδί, θα έρθουν και -φαντάζομαι με συνεννόηση η οποία δεν ελλείπει- σίγουρα θα το βλέπουν και περισσότερο απ’ ό,τι διατάσσεται με τη διάταξη της κυρίας εισαγγελέως. Δεν έχει αντίρρηση η μητέρα της Καρολάιν να δίνει και περισσότερες ώρες το παιδί εφόσον το επιθυμούν”.

Όσο για την αντίδραση της μητέρας της αδικοχαμένης 20χρονης όταν άκουσε την απόφαση της εισαγγελέως ο κ. Χαρμάνης είπε ότι “αρχικά αντέδρασε με κλάματα, συναισθανόμενη την τεράστια ευθύνη” και πρόσθεσε: “Στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας θα βλέπει την κόρη της, την Καρολάιν, αλλά ας μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει αυτή η γυναίκα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ