Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία και ερωτήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν

του Κυριάκου Μαντούβαλου

Ένα ταξίδι στη Σούδα τις πρώτες δυο εβδομάδες του Απρίλη, το κινητό του πιλότου που δεν «παγιδεύτηκε» και η αναπαράσταση που ακόμη δεν έχει γίνει, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα κι όχι απαντήσεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της.

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την ομολογία του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και 44 μέρες από τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας και τα ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση αυξάνονται, αντί να απαντώνται.

Ο έμπειρος απόστρατος Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αθανάσιος Κατερινόπουλος, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του στο Mega και στον Alpha αποκαλύπτει ότι στο πρώτο δωδεκαήμερο του Απριλίου, ένας εκ των δύο ταξίδεψε μαζί με ακόμη ένα άτομο σε ένα χωριό έξω απ’ τη Σούδα. Εκεί είδε ένα σπίτι, ώστε να το ενοικιάσει. Εκεί προκύπτει το πρώτο σχετικό ερώτημα που οφείλουν να απαντήσουν οι Αρχές. Αν όντως έγινε αυτό το ταξίδι, αν είδαν κάποιο σπίτι κι αν αυτό το σπίτι ενοικιάστηκε ή όχι. Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη την περίοδο είχαμε απαγορεύσεις μετακινήσεων λόγω κορονοϊού. Πιθανότατα ταξίδεψαν προς Σούδα με κάποιο εναέριο μέσο.

Αν επιβεβαιωθεί το ταξίδι αυτό, προκύπτει ότι κάποιος ήθελε να απομακρυνθεί από τη σχέση. Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι υπήρχαν προβλήματα στο ζευγάρι αρκετούς μήνες πριν. Δεν συνάδουν τα γεγονότα με μια πράξη που έγινε εν βρασμώ. Το ερώτημα είναι: για ποιον λόγο οδηγήθηκε το ζευγάρι στις προστριβές;

Προστριβές που οδήγησαν έναν από τους δύο, να ψάχνει σπίτι στην Κρήτη, ενώ υπάρχει ένα παιδί που τότε ήταν 10 μηνών. Ακόμη κι αν μπορεί να γίνει –υποθετικά- δεκτό ότι οι προστριβές αρκούσαν για να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον, η απομάκρυνση από το παιδί μπορεί να γίνει για κάποιον λόγο που είναι ανώτερος. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιομέτρων από το παιδί. Αρκούν οι προστριβές στην σχέση για να το δικαιολογούν; Μην ξεχνάμε ότι εδώ και μια εβδομάδα ο 33χρονος πιλότος κόπτεται για τη συνεπιμέλεια του παιδιού, ενώ έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του.

Ουσιαστικές παραλείψεις

Δύο στοιχεία που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα ή για την ακρίβεια, δεν παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύουν λάθη των Αρχών στην πορεία των ερευνών. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος είχε μπει από πολύ νωρίς στο μικροσκόπιο των Αρχών, δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση το κινητό του τηλέφωνο, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Επί 37 ημέρες δεν καταγράφονταν, οι συνομιλίες, τα μηνύματα κι ό,τι άλλο μπορεί να υπάρχει μέσα στο κινητό του συζυγοκτόνου. Προσπαθούν τώρα να ανασύρουν συνομιλίες και μηνύματα, όμως επί 37 ημέρες δεν είχαν «παγιδεύσει» το τηλέφωνο.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο πιλότος έχει καταθέσει τουλάχιστον δύο διαφορετικές εκδοχές της αποτρόπαιας πράξης του. Έχει περάσει μια εβδομάδα από την ομολογία και 44 από τη δολοφονία και όπως ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος στον Alpha, ακόμα δεν έχει γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος. Αναπαράσταση μέσα στο σπίτι, στο κρεβάτι, στο μαξιλάρι, ώστε να σχηματοποιήσει τα όσα ομολόγησε. Τα έμπειρα στελέχη της αστυνομίας θα μπορέσουν σε μια διαδικασία αναπαράστασης να εντοπίσουν πότε ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος σκέφτεται πριν κάνει μια κίνηση και πότε όχι. Καθώς συνήθως, στη σκηνή του εγκλήματος, κάποια στιγμή πραγματοποιείται αναπαράσταση του συμβάντος, όπως έγινε κι όχι όπως επιθυμεί να το παρουσιάσει αυτός που την κάνει.

Τέλος, πιθανόν σήμερα αναμένεται να οριστεί από την εισαγγελία ανηλίκων ποια εκ των οικογενειών Κράουτς ή Αναγνωστόπουλου θα αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Εν συνεχεία, εντός τριών μηνών θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες έρευνες και ενέργειες για να οριστεί η ανάληψη επιμέλειας του παιδιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ