Κατερίνη: “Με κάρφωσε στις αρχές” – Τι ισχυρίστηκε ο 58χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του κομμωτή

Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα το άγριο έγκλημα στην Κατερίνη με θύμα τον 45χρονο κομμωτή. Δράστης της δολοφονίας φέρεται να είναι ένας 58χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και υποθέσεις ναρκωτικών. Δράστης και θύμα φαίνεται πως γνωρίζονταν και μάλιστα από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχαν συναντηθεί τα προηγούμενα 24ωρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το GRTimes. Αναφορικά με το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί προανακριτικά πως είχε προσωπική διένεξη με τον 45χρονο, θεωρώντας ότι εκείνος τον κατέδωσε στις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 58χρονος, που έχει πλέον συλληφθεί, οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 45χρονος είχε βρεθεί απανθρακωμένος, έξω από τα κοιμητήρια του οικισμού Γαλήνη. Ήταν δεμένος πισθάγκωνα, ενώ όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατός του είχε επέλθει από τραύμα στο κεφάλι που είχε προκληθεί από κυνηγετικό όπλο.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ο κατηγορούμενος συναντήθηκε στο σπίτι του με τον 45χρονο και έπειτα από καβγά που είχαν για προσωπικές διαφορές, τον χτύπησε και τον έδεσε με σχοινί. Στη συνέχεια τον μετέφερε με αυτοκίνητο έξω από τα κοιμητήρια, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και αφού τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό, έβαλε φωτιά. Ένας περαστικός ήταν εκείνος που εντόπισε το απανθρακωμένο πτώμα, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι συγγενείς του κομμωτή τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα, όταν έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθη χθες (16 Ιουνίου 2021) στην Πιερία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός άνδρας, για ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού, που έγινε προχθές τα ξημερώματα στην Πιερία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς συναντήθηκε στο σπίτι του με τον 45χρονο και μετά από διένεξη για προσωπικές διαφορές, τον χτύπησε και τον έδεσε με σχοινί.

Στη συνέχεια τον μετέφερε με όχημα εξωτερικά των κοιμητηρίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλλιθέας, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και αφού τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό έβαλε φωτιά.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία του συλληφθέντα και στον χώρο που βρέθηκε η σορός, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 110 εκατοστών,
  • 324,6 γραμμάρια κάνναβης και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
  • 79 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),
  • 12 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • 2 μαχαίρια, καθώς και
  • τμήμα σχοινιού, είδη ένδυσης και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό.

    Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς.

Στον χώρο που βρέθηκε η σορός μετέβησαν αρμόδια συνεργεία του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ