Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Για νέα κατάθεση ο 32χρονος πιλότος – Το στοιχείο “κλειδί” και τα ερωτήματα

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, δίπλα στο μωρό της, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα νέα ευρήματα που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. δρομολογούν εξελίξεις. Ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν κλήθηκε να δώσει νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα. Μάλιστα, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. με δύο αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών μετέβη στην Αλόννησο όπου βρισκόταν ο 32χρονος για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας τον πλησίασαν διακριτικά και τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει. Από την αστυνομία αναφέρουν ότι μπορεί να κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για λόγους ασφαλείας, όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τα στοιχεία είναι σημαντικά και πρέπει να σημειωθεί επιτάχυνση στις έρευνες.

Σημειώνεται πως παρότι -σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου- οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, αλλά ούτε πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

“Κλειδί” το καταγραφικό

Νέα τροπή στην υπόθεση δίνει η έρευνα στο καταγραφικό από το κλειστό κάμερα παρακολούθησης, που υπήρχε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του σπιτιού, καθώς φέρεται να έχουν προκύψει καινούργια δεδομένα. Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου οι δράστες είχαν πάρει την κάρτα sim από τις κάμερες αλλά δεν είχαν καταστρέψει το καταγραφικό, όπως συνήθως κάνουν οι κακοποιοί. Το καταγραφικό μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εκεί με ειδική επεξεργασία φαίνεται πως ανακτήθηκαν κάποιες εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού, για τις οποίες οι αστυνομικοί θέλουν διευκρινίσεις.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Tlive του ALPHA, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικό. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα SIM. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, από τη νέα εξέταση φαίνεται ότι δεν συμφωνούν οι ώρες με τα εργαστηριακά δεδομένα. Δηλαδή, άλλη ώρα δείχνουν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα στο καταγραφικό και άλλη ώρα λέει ο 32χρονος. Είναι πιθανόν πάντως ο 32χρονος να έκανε λάθος, καθώς όλη αυτήν ώρα ήταν δεμένος, φιμωμένος και λιποθυμούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνεπώς είναι δυνατόν να μπερδεύτηκε.

Για κατάθεση άνδρας που είχε εργασιακή σχέση με το ζευγάρι

Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του ALPHA, εκτός από τον 32χρονο, φέρεται να έχει κληθεί για να καταθέσει ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε εργασιακή σχέση με το ζευγάρι, εκτελώντας κάποιες εργασίες στη μοιραία μεζονέτα. Κλήθηκε και εκείνος να δώσει νέα κατάθεση όμως δεν προέκυψε κάτι και έχει ήδη αποχωρήσει.

Τα νέα στοιχεία

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, που ανέφερε ότι από την επίμονη προσπάθεια των αστυνομικών της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας φέρονται να έχουν προκύψει ευρήματα ικανά να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, όπου ζούσε η 20χρονη με τον 32χρονο σύζυγό της και το μόλις 11 μηνών βρέφος τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στελέχη της Ασφάλειας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπάρχει τις τελευταίες ημέρες αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεσης, παρότι μεταδίδεται η εικόνα ότι η έρευνα βρίσκεται σε τέλμα λόγω έλλειψης στοιχείων. Πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή” πάντως κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι χάρη σε τεχνικού χαρακτήρα αναλύσεις, στις οποίες προχώρησαν τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση που συνταράσσει την κοινή γνώμη. Τα νέα δεδομένα αναμένεται μάλιστα να τεθούν υπόψη του συζύγου της 20χρονης, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για νέα στοιχεία που δείχνουν άγνωστες κινήσεις πρωταγωνιστών της υπόθεσης μέσα στη μεζονέτα έκανε λόγο το ρεπορτάζ του “Βήματος” . Αυτά προέκυψαν έπειτα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και τις τεχνικές αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αλλά και εξειδικευμένων τεχνικών σε ψηφιακά και ηλεκτρονικά δεδομένα και καταγραφές. Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το Βήμα τα νέα αυτά ευρήματα, σε συνδυασμό και με άλλες ενδείξεις που είχε η ΕΛ.ΑΣ, δίνουν απάντηση σε αναπάντητα ερωτήματα που είχαν διατυπωθεί , όπως για παράδειγμα γιατί δεν βρέθηκε οποιοδήποτε ίχνος των δραστών, δεν υπήρχε καταγραφή τους από τις κάμερες ασφαλείας και δεν πήραν ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά των θυμάτων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ότι δεν έχουν σχέση με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά άλλες επιθέσεις σε σπίτια στην Αττική. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ