Μουδανιά: Αγωνία για τον 14χρονο ποδοσφαιριστή που έπαθε ανακοπή – Τον έσωσε ο απινιδωτής ενός φούρναρη

Τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν σε γήπεδο στα Νέα Μουδανιά, όπου κατά τη διάρκεια της προπόνησης ένα 14χρονο παιδί κατέρρευσε και βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του περιέγραψε στο Mega η γιατρός του τοπικού Κέντρου Υγείας, Ευγενία Χριστοφορίδου που αποκάλυψε τον καίριο ρόλο που έπαιξε ο απινιδωτής που είχε στην κατοχή του ο φούρναρης της περιοχής, Στέλιος Ευγενίου.

Όλα συνέβησαν την περασμένης Πέμπτης. Ο 14χρονος καταρρέει και η ζωή του κρέμεται σε μία κλωστή. Οι προπονητές του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αλλά χρειάζεται άμεσα ένας γιατρός και ένας απινιδωτής. Και ο δεύτερος ενώ προβλέπεται να υπάρχει βάσει νόμου στο γήπεδο, δεν υφίσταται. Ο μοναδικός απινιδωτής στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται μέσα σε φούρνο και κάποιοι τρέχουν για να τον φέρουν, με την γιατρό να φθάνει ταυτόχρονα στο σημείο. «Στα τρία λεπτά ήμουν στο γήπεδο, διαπιστώσαμε καρδιακή ανακοπή και είπαμε σε κάποιον γονέα να πάει να φέρει τον απινιδωτή και κάναμε ΚΑΡΠΑ μέχρι να τον φέρουν. Με το που ήρθε ο απινιδωτής, χορηγήσαμε απινίδωση και το παιδί άρχισε να έχει τη δική του αναπνοή», είπε χαρακτηριστικά η κα. Χριστοφορίδου. «Τα πρώτα πράγματα που έγιναν, ήταν αυτά που έπρεπε και έτσι το παιδί βρίσκεται στη ζωή», δήλωσε ο προπονητής του και άλλοτε παίκτης της Superleague, Σπύρος Γόγολος.

Το παιδί νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και είναι στην εντατική, με την κατάσταση της υγείας του, να χαρακτηρίζεται τα τελευταία 24ωρα, σταθερή.

Η περιπέτεια του, όμως, επανέφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε πολλά γήπεδα της χώρας, αλλά κι το θέμα των επιβεβλημένων ιατρικών εξετάσεων που πρέπει να γίνονται στους αθλητές. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών, ο 14χρονος είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που όμως δεν είχαν δείξει το πρόβλημα. Η έλλειψη του απινιδωτή που λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Τα τελευταία νέα από την κατάσταση του 14χρονου

Σύμφωνα με το Mega, η κατάσταση της υγείας του μαθητή παραμένει σταθερά σοβαρή, όμως όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του και θα επιστρέψει στην οικογένειά του, ενώ η γιατρός του Κ.Υ. Μουδανιών, Ευγενία Χριστοφορίδου μιλώντας ζωντανά στο Mega αναφέρθηκε στον ρόλο ενός πατέρα που πήρε τηλέφωνο και την ειδοποίησε άμεσα μόλις το παιδί κατέρρευσε.

“Το παιδί δεν είχε κάποιο διαγνωσμένο πρόβλημα”

Όσο για το αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα, η κα. Χριστοφορίδου απάντησε: «Απ’ όσο γνωρίζω όσα παιδιά παίζουν σε ακαδημίες, έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο, οπότε το παιδί δεν είχε κάποιο βέβαιο διαγνωσμένο πρόβλημα. Για κάποιο λόγο έκανε κάποια αρρυθμία. Τώρα ποιος ήταν ο λόγος; Θα το πουν οι καρδιολόγοι».

Τι δηλώνει ο φούρναρης

Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης του φούρνου, Στέλιος Ευγενίου που είχε τον απινιδωτή, μίλησε στο Mega και υποστήριξε: «Πριν από 4 ένα μέλος της οικογένειάς του χρειάστηκε εξειδικευμένη καρδιολογική εξέταση, όλα πήγαν καλά και έτσι αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να κάνουμε ένα δώρο στην κοινότητα έναν απινιδωτή που είναι για κοινή χρήση στο κατάστημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ