Τάσος Μπερδέσης: Είχε τραυματίσει θανάσιμα 18χρονο σε ρινγκ – Βίντεο ντοκουμέντο

Ο Τάσος Μπερδέσης, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας, είχε απασχολήσει τις Αρχές αρκετές φορές. Στα πρώτα βήματα της καριέρας του ως πυγμάχος, τον Σεπτέμβριο του 2000, είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 18χρονο συναθλητή του Θανάση Μηλιόρδο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο, ο Μπερδέσης κατάφερε τρία σφοδρά χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι στον Μηλιόρδο, ο οποίος κατέρρευσε στο ταπί. Ο άτυχος μποξέρ μεταφέρθηκε άμεσα στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή έξι ημέρες αργότερα.

Να σημειωθεί ότι ο Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρωτοδίκως επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Αργότερα, το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή τους. Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση, οι γονείς του Μηλιόρδου αντέδρασαν έντονα και χρειάστηκε να φυγαδευτούν από τη δικαστική αίθουσα ο Μπερδέσης και ο διαιτητής.

“Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίο όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ¨, είχε πει ο Τάσος Μπερδέσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ