Φονικό στη Μακρινίτσα – Συγκλονίζει ο πατέρας των θυμάτων: Ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη

Της Δήμητρας Πανανού,

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ψυχιατρική γνωμάτευση του 32χρονου κατηγορουμένου στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με τους γονείς των θυμάτων να καταγγέλλουν -εν αναμονή του δικαστηρίου για την παραχώρηση στους ίδιους της επιμέλειας του μόλις 2,5 ετών εγγονού τους- ότι ο πρώην γαμπρός τους «κρύβεται πίσω από τον μανδύα των ψυχικών προβλημάτων».

Την ψυχιατρική γνωμάτευση, που διατάχθηκε με απόφαση του ανακριτική Βόλου, αναμένεται να μελετήσει η πολιτική αγωγή, που έχει ορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο. «Παραμένει αξιοπρόσεκτο ότι ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα όχι απλώς δεν έχει ζητήσει συγνώμη, όχι απλώς δεν έχει κλάψει που έχει αφήσει το παιδί του ορφανό από μητέρα, αλλά συνεχίζει να προκαλεί», αναφέρει στη Realnews η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Ανθούλα Ανάσογλου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου αποφάσισε την αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας και της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο για τη διπλή ανθρωποκτονία και πατέρα του ανήλικου τέκνου, που έμεινε ορφανό από μητέρα, και το έδωσε προσωρινά στους γονείς της. Ήταν μια επείγουσα περίπτωση, καθώς ο δράστης αδυνατεί να ασκήσει την επιμέλεια του παιδιού εξαιτίας της παραμονής του στη φυλακή αλλά και λόγω των ψυχικών προβλημάτων, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας. Η εισαγγελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί την προσεχή εβδομάδα και από δικαστική απόφαση.

«Στην πραγματικότητα, από τον Δεκέμβριο του 2020 το ανήλικο παιδάκι διαμένει με τους παππούδες του από μητρική γραμμή, οι οποίοι επιδεικνύουν μέγιστη αγάπη και στοργή. Ειδικά μετά το διπλό φονικό, που αφαίρεσε τη ζωή από τα δύο αδέλφια, οι παππούδες έχουν γίνει “βράχος” για το μικρό αυτό αγγελούδι. Είναι σχετικά νέοι σε ηλικία και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν και οριστικά την επιμέλεια του ανηλίκου», τονίζει η κυρία Ανάσογλου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ