Γλυκά Νερά: Η συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού που πήρε αγκαλιά το μωρό – Πώς περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος

Συγκλονίζει ο αστυνομικός, Χρήστος Βαρδίκος, περιγράφοντας τα όσα αντίκρισε στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου βρήκε φρικτό θάνατο η 20χρονη Καρολάιν και μάλιστα δολοφονήθηκε μπροστά στο μόλις 11 μηνών βρέφος της. Με σπασμένη φωνή και συγκίνηση ο 40χρονος αρχιφύλακας μιλάει για το μωρό, το οποίο πήρε στην αγκαλιά του και το έβγαλε έξω από το σπίτι.

“Όταν είδα το παιδί, ήταν μια κατάρρευση συναισθηματική. Όσος καιρός και να περάσει είναι δεδομένο ότι ένα κομμάτι από την καρδιά μου θα έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο” λέει ο ίδιος.

Ο κ. Βαρδίκος περιγράφει τα όσα έγιναν από τη στιγμή που ο 32χρονος σύζυγος κάλεσε σε βοήθεια. Όπως είπε “ήταν ξημερώματα, γύρω στις 06.15 που λάβαμε μια κλήση για άτομο που καλεί σε βοήθεια. Πήγαμε άμεσα στο σημείο, φτάσαμε ύστερα από τέσσερα λεπτά. Ήταν η γειτόνισσα με την οποία ο σύζυγος είχε καταφέρει να επικοινωνήσει. Μπήκαμε από το παραβιασμένο παράθυρο τέσσερις αστυνομικοί για να δούμε τι έχει γίνει. Ελέγξαμε το υπόγειο και μετά μέσω της εσωτερικής σκάλας ανεβήκαμε στο ισόγειο. Εκεί είδαμε το σπιτάκι του σκύλου άδειο, ελέγξαμε την κουζίνα ότι δεν υπάρχει κάποιος και όταν πήγαμε στους πιο πάνω ορόφους είδαμε τον σκύλο κρεμασμένο από την κουπαστή. Τότε καταλάβαμε ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει. Πήγαμε στον 1ο όροφο, ελέγξαμε κι εκεί τα δωμάτια για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπήρχε κάποιος στο σπίτι. Μετά ανεβήκαμε στον 2ο όροφο που ήταν η σοφίτα. Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη”.

Ο αστυνομικός τόνισε ότι “διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, πάνω στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ακριβώς δίπλα της πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό με τα γόνατά του στο κρεβάτι, ακούμπαγε πάνω στη μάνα του και αριστερά από το κρεβάτι, δεμένος κάτω ήταν ο σύζυγος. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Οι συνάδελφοι έλυσαν τον σύζυγο. Εγώ ασχολήθηκα με τη νεκρή για να διαπιστώσουμε ότι όντως ήταν νεκρή και κατόπιν πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου. Ήταν μόνο με την πάνα. Το πήρα αγκαλιά, έβαλα την κουβερτούλα του και πήγαμε κάτω για να σφραγίσουμε τη σκηνή του εγκλήματος για να μην την… μολύνουμε. Το μωρό το κρατούσα αγκαλιά περίπου μισή ώρα. Καθίσαμε λίγο στο περιπολικό για να ζεσταθεί μέχρι να έρθουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες για να το δώσουμε”.

Ο κ. Βαρδίκος είπε ακόμη ότι η εικόνα που έχει χαραχτεί στο μυαλό του και δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι το μωρό πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στη νεκρή μητέρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ