Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει ο συνήγορος της 36χρονης που θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Της Άννας Κανδύλη

Την απόφαση να παραπεμφθεί η 36χρονη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σχολιάζει ο συνήγορος υπεράσπισής της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Η παραπομπή της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020, γίνεται με βάση βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, οι οποίοι υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα, η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Σάκης Κεχαγιόγλου επισημαίνει ότι “η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη. Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς”.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 36χρονης, “ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί”.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη και στην συμπληρωματική της απολογία αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη της, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ