Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη

Της Άννας Κανδύλη

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 36χρονη που έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα τον Μάιο του 2020. Η κατηγορούμενη παραπέμπεται με βάση το υπ’αριθμ 1510/2021 βουλεύμα του συμβούλιου πλημμελειοδικών Αθηνών και σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, οι οποίοι υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα, η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια και στην συμπληρωματική της απολογία αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη της υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να της αφαιρέσει τη ζωή.

“Πράγματι εξεδόθη το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που παραπέμπει την κατηγορούμενη να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

“Είναι σημαντική εξέλιξη γιατί ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη άσκησε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, το ίδιο και ο εισαγγελέας που έκανε πρόταση προς το συμβούλιο και το συμβούλιο το οποίο αποτελείται από εμπειρότατους δικαστές. Όλοι έχουν καταλήξει στο ίδιο, δηλαδή ότι η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ