• Ψυχίατρος του γηροκομείου στα Χανιά για τις καταγγελίες: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα

  7:56 μμ, Πέμπτη 29 Απρ 2021 7:56 μμ, Πέμπτη 29 Απρ 2021

  Σοκάρουν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τους πολλούς θανάτους μέσα σε έναν χρόνο. Για τα όσα έχουν ακουστεί, μίλησε και ο ψυχίατρος της Μονάδας Ηλικιωμένων, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες από συγγενή τρόφιμου που απεβίωσε, ο οποίος απέδωσε τον θάνατο σε ισχυρή χορήγηση ψυχοφαρμάκων που έλαβε μέσα στη δομή.

  Όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος στο Flashnews.gr, "εάν κάποιος φωτογραφίζει τον ψυχίατρο, ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά, ούτε και για συγκεκριμένα πράγματα, πόσο μάλλον σε σχέση με μια καταγγελία κάποιου κυρίου που μίλησε για χορήγηση "Stedon". Ουδέποτε πρότεινα ή χορήγησα φάρμακο της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου Stedon στη συγκεκριμένη ασθενή. Αν συνταγογράφησα κάποιες φορές φάρμακα αυτής της κατηγορίας ήταν, είτε γιατί τα έπαιρναν από πριν, είτε γιατί τους χορηγήθηκαν αλλά όχι από εμένα ".

  Ο ψυχίατρος της δομής που σημειώνεται ότι εργαζόταν και εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτήν ως εξωτερικός συνεργάτης επισημαίνει ότι ποτέ δεν υπήρξε υπερδοσολογία, ποτέ λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή, ποτέ παρενέργειες τέτοιες που να οδηγήσουν στο θάνατο κάποιον ή κάποιους τρόφιμους. "Είναι ψευδέστατο να λέγεται ότι ασθενείς πέθαναν από υπερδοσολογία σε ψυχοφάρμακα", τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδος.

  Όπως υποστηρίζει, έχει εμπειρία 30 ετών σε πάσχοντες ανθρώπων τρίτης ηλικίας, με σημαντικές διακρίσεις επί της επιστήμης του. Οι βενζοδιαζεπίνες, επισημαίνει, είναι φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται απο ψυχιάτρους και πόσο μάλλον κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον ίδιο. "Τα φάρμακα που συνταγογραφούσα στην μονάδα ήταν στα πλαίσια των παθήσεών τους, και χορηγούνταν με πολλή φειδώ", επισημαίνει. Και προσθέτει χαρακτηριστικά: "Εγώ δεν ήμουν ο γιατρός της μονάδας. Ούτε συντονιστής της θεραπευτικής ομάδας. Ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα κάποιο φάρμακο. Άλλο αν συνταγογράφησα κατόπιν παραγγελίας. Είμαι πολέμιος κατά αυτών των φαρμάκων. Ήμουν περισσότερο εξωτερικός συνεργάτης".

  Ο ψυχίατρος της δομής ρωτήθηκε φυσικά αν είχε παρατηρήσει κάτι "ύποπτο" στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του εκεί: "Δεν έχω άποψη γιατί η συχνότητα που επισκεπτόμουν το χώρο δεν μου έδινε τη δυνατότητα να έχω γνώμη. Πήγαινα σε ώρες που οι άνθρωποι κοιμούνταν ή έτρωγαν. Δεν είδα πάντως εγώ να κακοποιούνται οι άνθρωποι εκεί". Και κλείνοντας τονίζει: "Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα. Οι ιατρικές μου πράξεις είναι καταγεγραμμένες παντού".

  Πηγή: flashnews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα