Χανιά: Αίτημα για συμπληρωματικές καταθέσεις 20 μαρτύρων από τον δικηγόρο του γηροκομείου

Συμπληρωματικό υπόμνημα θα καταθέσει την Τετάρτη 5 Μαΐου ενώπιον του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος του γηροκομείου στα Χανιά, Νίκος Ρουσσόπουλος, προκειμένου να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση τουλάχιστον 20 μάρτυρες για την υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του γηροκομείου, οι μάρτυρες είναι συγγενείς φιλοξενουμένων και πρώην εργαζόμενοι του ιδρύματος. Μάλιστα ο κ. Ρουσσόπουλος θα ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων φορέων στον έλεγχο της λειτουργίας του οίκου από την Περιφέρεια, Πρόνοια, Υγειονομικό, ΕΟΔΥ και Εθνική Αρχή Διαφάνεια που πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στη μονάδα.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Ρουσσόπουλος εξηγεί ότι θέλει να εκφράσει «την αγωνία διότι μέχρι σήμερα καλούνται και καταθέτουν μόνο η ελάχιστη καταγγέλλοντες, ενώ δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι τουλάχιστον 73 μάρτυρες που προτείνουμε είναι μάρτυρες αλήθειας και όχι μάρτυρες υπερασπίσεως, όπως κάποιοι προφασίζονται. Επομένως στο στάδιο που βρισκόμαστε πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές ούτως ώστε ο ζυγός της δικαιοσύνης να ισορροπήσει»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ