Από άστεγος στην Αθήνα, κτηνοτρόφος στην Κοζάνη – Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη – ΦΩΤΟ

Τη σημασία της επανένταξης των αστέγων στην κοινωνία επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O κ. Μπακογιάννης, με την ανάρτησή του, ανέδειξε την ιστορία του 57χρονου Ανδρέα, ο οποίος ήταν άστεγος και φιλοξενούνταν στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Ο Ανδρέας άλλαξε σελίδα στη ζωή του, καθώς πλέον βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, προκειμένου να εκπαιδευτεί και να εργαστεί σε κτηνοτροφική μονάδα.

“Το πρόβλημα της αστεγίας δεν είναι μόνο η αξιοπρεπής φροντίδα και φιλοξενία τους αλλά, κυρίως, το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Η επανένταξή τους στην κοινωνία μας” τονίζει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

“Ο Ανδρέας, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ήταν φιλοξενούμενός μας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Στα 57 του, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και από χθες βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης για να εκπαιδευτεί και να εργαστεί σε κτηνοτροφική μονάδα των νέων ανθρώπων που οραματίζεται μία νέα εποχή για την αιγοπροβατοτροφία.

Γιατί το πρόβλημα της αστεγίας δεν είναι μόνο η αξιοπρεπής φροντίδα και φιλοξενία τους αλλά, κυρίως, το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Η επανένταξή τους στην κοινωνία μας.

Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων που συνδημιούργησε τους “Περήφανους Αγρότες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ