Λιγνάδης: Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – “Πρόθεση να εκφοβιστεί η ανακρίτρια”

Καταπέλτης για την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση εξαίρεσης της 19ης τακτικής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση, που χειρίζεται τη δικογραφία, όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”. Την 35σέλιδη αίτηση εξαίρεσης είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας στην αρεοπαγίτη επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, Ζαμπέτα Στράτα. Σε αυτήν ο Δ. Λιγνάδης κατηγορούσε την ανακρίτρια για παράβαση καθήκοντος και υποστήριζε ότι χειραγωγεί τους μάρτυρες και υπαγορεύει καταθέσεις, δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης αλλά ικανοποιεί τα αιτήματα της υποστήριξης κατηγορίας, αποδέχεται τις μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων, κατασκευάζει σενάριο και διέταξε κατ’ οίκον έρευνα δίχως την παρουσία εισαγγελέα.

Η προβολή των υπερασπιστικών ισχυρισμών δεν συνιστά λόγο εξαίρεσης της ανακρίτριας και από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις μεροληψίας, αποφαίνονται οι δικαστές στο βούλευμά τους, συντασσόμενοι με την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου και κρίνοντας, όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού είναι σύννομες.

“Η αιτίαση ότι η ανακρίτρια συντονίστηκε με την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, με σκοπό να ξεπεραστεί το άλλοθι του κατηγορούμενου και να κατασκευαστεί νέο σενάριο, κρίνεται αναπόδεικτη και έωλη” υποστηρίζουν επίσης οι δικαστές αναφερόμενοι στον ισχυρισμό Λιγνάδη ότι η ανακρίτρια άλλαξε τις ημερομηνίες καταγγελλόμενους βιασμού όταν διαπίστωσε ότι τον Αύγουστο του 2015 ο κατηγορούμενος ήταν στην Ιθάκη.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι δικαστές στις απειλές που δέχτηκε η ανακρίτρια από τον Αλέξη Κούγια ο οποίος μεταξύ άλλων της είπε “εγώ σε εσένα θα σε βάλω φυλακή. Τι είναι αυτά που κάνεις;…”. Σύμφωνα με τους δικαστές, σκοπός του κατηγορούμενου και του δικηγόρου του είναι ο εκφοβισμός της Παρασκευής Μπότση και η παρακώλυση της ανάκρισης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα: “οι εκφράσεις που εκστόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορουμένου σε βάρος της ανακρίτριας, κατά την παραδοχή του ίδιου του αιτούντος την εξαίρεση, εκτός από ποινικά αδικήματα, που συνιστούν παράλληλα και πειθαρχικές παραβάσεις, δείχνουν πρόθεση του κατηγορουμένου παρακωλύσεως της διαδικασίας και να εκφοβίσουν την κυρία ανακρίτρια ώστε να απέχει από τον χειρισμό της συγκεκριμένης ανακριτικής δικογραφίας, καθώς και να της υποδείξει επιτακτικά τον τρόπο που επιθυμεί ο κατηγορούμενος να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ