Θεσσαλονίκη: Αφίσες με απειλητικά μηνύματα κατά καθηγήτριας του ΑΠΘ – ΦΩΤΟ

Με αφίσες, τρικάκια και απειλητικά συνθήματα στους τοίχους κατά της καθηγήτριας Νιόβης Παυλίδου γέμισε το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καταδικάζουν την επίθεση και κάνουν λόγο για “φασιστική στοχοποίηση, με αναγραφή συνθημάτων”.

“Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Το Κράτος Δικαίου προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το δικαίωμα όλων των καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων στην προσωπική τους ασφάλεια. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται”, σημειώνουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τις αφίσες, τα τρικάκια και τα συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους του ΑΠΘ και έγραψε: “Το τελευταίο μίλι είναι βαρύ και επίπονο! Παρόλο που ζήσαμε πολλά στο Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, ομολογώ ότι αυτή η κίνηση με ξάφνιασε. Έχω απομακρυνθεί εδώ και ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο, και οι τοποθετήσεις μου γύρω από τα πανεπιστημιακά είναι λιγοστές και ψύχραιμες. Χαίρομαι που στο ΑΠΘ διατηρήσαμε γενικά καλό επίπεδο σπουδών μέσα σε αυτό το περιβάλλον, και πιστεύω ότι οι φοιτητές μας το καταλαβαίνουν. Όσο για τους «εξωπανεπιστημιακούς» παράγοντες, αυτοί είναι πραγματικά ζήτημα της πολιτείας, όχι δικό μας. Αξίζει στη νεολαία μας μια καλή ποιότητα σπουδών! Και πρέπει να την εξασφαλίσουμε ως κοινωνία.”

Πηγή πληροφοριών: voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ