Σχολεία: Πότε θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και Γυμνασίων; – Η απάντηση Κεραμέως

Την επιστροφή στα θρανία, των μαθητών των Λυκείων όλης της χώρας, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, που έδωσε το “πράσινο φως” για την δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων.

Αναφορικά με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια, η υπουργός Παιδείας τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι “συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές”.

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για το πότε θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές των άλλων βαθμίδων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι “αυτή η διαδικασία είναι δυναμική, πηγαίνουμε βήμα-βήμα, με προσεκτικά βήματα και πάντοτε μετά από συζήτηση με την Επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι μας έχουν καθοδηγήσει με εξαιρετικό τρόπο έως σήμερα στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Βήμα-βήμα συζητάμε κάθε επόμενο στάδιο στη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί αφορά στην επαναλειτουργία των Λυκείων, όλης της χώρας. Προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα συζητηθούν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ζητήματα που αφορούν στις λοιπές εκπαιδευτικές δομές”.

Κληθείσα να απαντήσει σε άλλη ερώτηση, για το αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα self test και τα παιδιά των Γυμνασίων, όταν επιστρέψουν στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι “για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση ακόμα σχετικά με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων,. Όταν αυτή συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή, προφανώς θα συζητηθούν και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία και των Γυμνασίων. Θα συζητηθούν όλα αυτά εκτενώς με την Επιτροπή των ειδικών και προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, όταν θα έχει ληφθεί μία τέτοια απόφαση κυβερνητική”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ