Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο των εργατών – ΒΙΝΤΕΟ

Στη σύλληψη του εργοδηγού, του υπεύθυνου μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά τον τραγικό θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στο Γυμνό Αμαρύνθου, στην Εύβοια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι προσαγωγές, που είχαν γίνει νωρίτερα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών. Η δεύτερη κατηγορία αφορά στον 32χρονο άνδρα που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 32χρονος διέφυγε τον κίνδυνο

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται στο ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν είχε διακοπεί το ρεύμα σε όλο το δίκτυο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ είχε διακοπεί μόνο σε ένα μέρος του δικτύου.

Πως έγινε το δυστύχημα

Δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο της ΔΕΗ και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ταυτόχρονα γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πως, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των 4 εργατών. Οι τρεις σκοτώθηκαν ακαριαία.

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις σπαρακτικές φωνές των συναδέλφων των τριών θυμάτων και πετάχτηκαν από τα σπίτια τους. Οι εικόνες που αντίκρισαν μπροστά τους ήταν πολύ σκληρές. Ένας άνθρωπος νεκρός επάνω στην κολόνα της ΔΕΗ και τρεις άνθρωποι στο οδόστρωμα, οι δύο νεκροί και ο ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Ο άτυχος εναερίτης απομακρύνθηκε από την κολόνα της ΔΕΗ με ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ