Αλαμάνος: Τη νύχτα δεν είχαμε καμία εισαγωγή κρούσματος στο ΚΑΤ – Θα βοηθήσουν οι 51 κλίνες ΜΕΘ που ανοίγουν

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν δέκα εισαγωγής ωστόσο καμία δεν είχε σχέση με ασθενή που νοσεί από κορονοϊό, δήλωσε ο Διευθυντής του Β΄ Χειρουργικού Τομέα ΚΑΤ κ. Ιωάννης Αλαμάνος, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Αλαμάνος σημείωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε την αύξηση των κλινών αλλά και τη μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Covid –19. Ο κ. Αλαμάνος ανέφερε πως αν και υπάρχουν προβλήματα το σύστημα ανταποκρίνεται και κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα.

Το νοσοκομείο ΚΑΤ διαθέτει 51 κλίνες και συνεχίζει τις εισαγωγές με αποτέλεσμα οι 31 κλίνες να είναι μόνιμα κατειλημμένες “τη νύχτα είχαμε 10 εισαγωγές, αλλά δεν είχαμε covid εισαγωγές και αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να το αναφέρουμε, η κλινική έχει 50 covid κρεβάτια, αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 27 άτομα, εχθές βρήκαμε μόνο έναν άνθρωπο με covid, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση και θα πάει σπίτι του, δεν κάναμε καμία εισαγωγή” δήλωσε ο κ. Αλαμάνος.

Ο Διευθυντής του Β΄ Χειρουργικού Τομέα σημείωσε πως το ΚΑΤ δεν είχε ποτέ διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλα τα νοσοκομεία να νοσηλεύσουν ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα για την εισαγωγή τους σε μονάδες ΜΕΘ.

“Άκουγα τον υπουργό Υγείας, ότι ανοίγει και το Θριάσιο ως νοσοκομείο covid , μετά το Σισμανόγλειο και τον Ερυθρό αλλά και οι 51 κλίνες που ανοίγουν, δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ”, ανέφερε και συμπλήρωσε “υπάρχει σχεδιασμός, τον βλέπουμε το σχεδιασμό , φανταστείτε ότι πριν ένα χρόνο είχε έρθει γιατρός του ΕΚΑΒ, και μετρούσε όλες τις παροχές που μπορούν να μπουν αναπνευστήρες,σαφώς είναι οργανωμένοι, το πρόβλημα δεν είναι αυτό σίγουρα είμαστε οργανωμένοι, το πρόβλημα είναι οι νεκροί. Αυτός ο ιός είναι killer , αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες , πρέπει να φοράμε μάσκα και μάλιστα διπλή όσοι μπαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να κρατάμε αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας, η πρόληψη είναι το παν, αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι”, είπε ο κ. Αλαμάνος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ